شیمی دبیرستان فصل سوم مبحث خواص کولیگاتیو محلول ها – کلویید – سوسپانسیون و صابون

پژوهشگر گرامی،شما با عنوان شیمی دبیرستان فصل سوم مبحث خواص کولیگاتیو محلول ها – کلویید – سوسپانسیون و صابون وارد وب سایت شده اید برای دریافت فایل می توانید به ادامه مطلب بروید.
شیمی دبیرستان فصل سوم مبحث خواص کولیگاتیو محلول ها – کلویید – سوسپانسیون و صابون|50674176|iq

حجم فایل : 521.4 KB
نوع فایل : پاور پوینت
تعداد اسلاید ها : 23
بنام خدا شیمی سال سوم دبیرستان
فصل سوم
مبحث: خواص کولیگاتیو محلول ها – کلویید – سوسپانسیون و صابون
تجربه نشان می داد که برای یک محلول شامل حلال و یک حل شونده ی غیرفرار نقطه ی جوش، نقطه ی انجماد و فشاربخار برای حلال در حالت محلول و خالص تفاوت می کند. این خواص که به تعداد ذره های حل شونده ی غیرفرار موجو در محلول رقیق (نه به نوع و خواص شیمیایی ذره ها) بستگی دارند، خواص کولیگاتیو نامیده می شود. خواص کولیگاتیو محلول ها حل شونده ی غیر فرار به ماده ای گفته می شود که در دمای اتاق فشاربخار بسیار ناچیزی داشته باشد. این گونه مواد می توانند جامد مانند انواع نمک ها یا مایع هایی با نقطه ی جوش بالا باشند. حل شونده ی غیرفرار دمای جوش: دیر به جوش می آید، پس دمای جوش افزایش می یابد.
انجماد : دیر منجمد می شود، پس دمای انجماد کاهش می یابد.
فشاربخار : دیر بخار می شود، پس افزایش می یابد. اثر ماده ی حل شونده ی غیر فرار 1) چرا در رادیاتور خودرو به جای آب خالص، استفاده از مخلوط آب و ضدیخ (اتیلن گلیکول) توصیه می شود؟
2) نقطه ی جوش محلول ها بر خلاف حلال خالص ثابت نیست و با گذشت زمان افزایش می یابد. چرا؟ فکر کنید با در نظر گرفتن محلول های 0/5 مولال شکر و نمک خوراکی به هر یک از قسمت های زیر پاسخ دهید.
الف) کدام یک از این محلول ها الکترولیت است؟
ب) فشاربخار کدام محلول بیشتر است؟ مثال محلول نمک خوراکی، زیرا به هنگام انحلال در آب به طور کامل به یون تفیک می شود و محلول آن الکترولیت قوی است. ولی انحلال شکر در آب به صورت مولکولی است و محلول آن غیرالکترولیت است. پاسخ ب. محلول شکر، زیرا تعداد ذره های حل شونده در محلول 0/5 مولال شکر (0/5 مول ذره) کم تر از تعداد ذره های حل شونده در محلول 0/5 مولال نمک خوراکی (1 مول ذره یا 0/5 مول + نیم مول ) دارد) می باشد. بنابراین فشاربخار محلول 0/5 مولال شکر بیشتر از محلول 0/5 مولال نمک خوراکی است.
محلول 0/5 مولال نمک خوراکی
محلول 0/5 مولال شکر آب آب mol 0/5 mol 0/5 mol 0/5 به توجه به شکل های داده شده به سوالات پاسخ دهید. (فشار atm1 است.)
الف) انرژی مولکول های آب را در ظرفهای 1 و 2 با هم مقایسه کنید. (با دلیل)
ب) شروع دمای جوش سه مایع 1 و 2 و 3 را با هم مقایسه کنید. (با دلیل)
پ. شروع نقطه ی انجماد کدام دو مایع یکسان است؟ چرا؟ شروع دمای انجماد آن ها چه دمایی است؟
ت. فشاربخار کدام مایع کمتر است؟ چرا؟ مثال ث. شروع دمای جوش و انجماد مایع چه دمایی است؟ آب خالص محلول 1 مولال شکر محلول 2 مولال شکر محلول 2 مولال کلسیم کلرید محلول 1 مولال پتاسیم نیترات الف. انرژی (حرکت) مولکول های آب در ظرف 2 کمتر است. زیرا در ظرف 2 مولکول های آب از هر سو توسط مولکول های حل شونده ی شکر احاطه می شوند، بنابراین تحرک مولکول های آب کم تر و انرژی آن ها نیز کمتر است.
ب. شکر به صورت مولکولی حل می شود؛ بنابر...



مطالب دیگر:
📃طرح توجیهی بازیابی ضایعات پلاستیک📃طرح توجیهی الیاف شیشه📃طرح توجیهی توليد الكل از خرما📃طرح توجیهی تولید پمپ ترمز خودرو📃طرح توجیهی توليد انواع پوشك كامل بچه📃طرح توجیهی سنگبری نرم بر📃پروژه نرم افزار سیستم مکانیزه انبار به همراه فایل دمو و فایل ویدئوی پیش نمایش📃تحقیق معرفی نسخه نویافته خطی از رشید الدین وطواط📃طرح توجیهی سنگ بری نرم بر📃طرح توجیهی مجتمع ورزشی📃طرح توجیهی احداث كارخانه يخ📃تحقیق سیمای پدر در ادبیات کودک📃طرح توجیهی ادوات کشاورزی دیسک افست📃طرح توجیهی تولید اکسید روی📃طرح توجیهی تولید آجر نسوز دولومیتی📃طرح توجیهی تولید اکسید کروم📃طرح توجیهی تولید الکترو موتور📃طرح توجیهی تولید الياف پلي پروپيلن📃طرح توجیهی توليد يراق آلات📃طرح توجیهی اجزای سیستم ترمز خودرو📃طرح توجیهی تولید آب معدنی📃طرح توجیهی تولید آجر سفالی📃طرح توجیهی اجزای سیستم فرمان خودرو📃طرح توجیهی تولید قطعات خودرو به روش فوج📃طرح توجیهی تولید قطعات عایق خودرو